fysioterapeut

Hvad kan du forvente, når du tager ned forbi en fysioterapeut?

At tage forbi en fysioterapeut er en ting, som ikke mange mennesker gør frivilligt. Det er ofte, fordi der er en eller anden grund til det. Hvis du står og har brug for det, er det dog også meget vigtigt at få taget derned, da det kan være et spørgsmål om, at den skade, du går rundt med skal få lov at hele ordenligt. Hvis du har været igennem en operation, kan det være, at du nu har brug for ordentlig genoptræning, som du skal tage forbi en professionel for at finde ud af, hvilke øvelser, du skal lave i denne forbindelse. Ved at få gennemgået genoptræning på denne måde, vil du sørge for at få genetableret så meget mobilitet, som du kan. Hvis ikke det er en operation, du skal trænes op efter, kan det være, at du har været udsat for en ulykke, der har brug for at blive behandlet. Fysioterapi er dog ikke noget, hvor du bare kan læne dig tilbage. Det er vigtigt, at du gør, hvad du får besked på med hensyn til genoptræningen. Det kræver arbejde fra din side, hvis din krop skal tilbage til normal. Ved selv at gøre det nødvendige arbejde, vil du også få mest muligt ud af det.

I mange tilfælde vil det første møde kun indeholde, at du bliver spurgt ind til din skide, og du vil blive undersøgt for at tilrettelægge det bedste forløb for dit vedkommende. Det vil også inkludere din sygehistorie i tilfælde af, at der visse omstændigheder, der spiller ind i forhold til behandlingen. Din styrke, smidighed og balance bliver ofte testet for at finde ud af, hvad der bliver arbejdet ud fra. Det kan også være, at din puls og dit åndedræt bliver kontrolleret på samme tid. Du kan blive bedt om at gøre ting, der virker en smule bizarre, men der vil altid være en grund til, at det bliver gjort på den gældne måde. Nogle af tingene kan være for at teste din bevægelighed i muskler og led. Efter dette vil fysioterapeuten være i stand til at sige lige præcis, hvad der skal ske fremadrettet for, at du kommer tilbage på benene i fin stand.

Når alle disse tests er blevet foretaget, kan handlingsplanen igangsættes, og der vil blive skabt en skræddersyet løsning, der passer til dit problem. Du vil formentlig lære del nye ting, der begrunder det forløb, du skal igennem, så du selv vil ende med at indse vigtigheden bag, at du udfører opgaverne, som du får besked på.

Det program, du får, vil løbende blive revurderet af fysioterapeuten, så det hele tiden vil være målet, der er i sigte.

Schultz-Petersen Fysioterapi
Lyngbyvej 317
2820 Gentofte
Tlf: 61 45 80 07

fysioterapeut