Hypnose for vægttab – sådan fungerer det

Hypnose for vægttab er en effektiv måde at tabe sig på, fordi vi alle naturligt har evnen til at styre vores kropsfedt. Denne evne er bygget ind i hjernen, og er en del af kroppens reguleringssystem. Denne del af hjernen styrer kroppens temperatur, blodtrykket og hvor fysisk aktiv man er. Derfor er det logisk at kigge på de mentale processer som medskyldige i vægtstigning. Dette sker ubevidst, så vi er generelt ikke opmærksomme på det.

Virkeligheden er endnu mere fascinerende end dette. De mentale processer som regulerer vores vægt er også influeret af hvad vi spiser, og fysiske faktorer som ellers forekommer urelaterede. Virkningen herved kan have seriøse konsekvenser når vi forsøger at tabe os ved at følge en kur. Når hypnose for vægttab nogle gange fejler er det sjældent på grund af selve hypnosen, men på grund af disse andre skjulte faktorer, som blokerer for virkningen.

hypnose

 

 

 

 

 

 

 

1) Fruktose. Dette er en type virkelig sødt sukker, udvundet fra majssirup. Det forekommer naturligt, men i meget små mængder i visse frugter. Igennem menneskets historie har tilgængeligheden af fruktose været meget begrænset. Derfor behandler vores krop ikke fruktose på samme måde som den behandler andre typer sukker. Når du indtager fruktose mister du følingen med, om du er mæt. For at undgå denne sultspiral er den bedste løsning, at skære ned på sukkerholdig væske såsom sodavand og juice samt sukkerholdig junk food.

2) Tørst. Hypothalamus i hjernen står for at regulere om du er sulten eller tørstig. Fordi disse to processer foregår det samme sted, kan man godt opleve sult som tørst, og tørst som sult. Hvis du forsøger at tabe dig, kan det derfor være godt, at sørge for at drikke vand, hvis man tror du er sulten.

3) Søvn. Der er to kemikalier som ændrer sig drastisk når du ikke får søvn nok: Leptin og ghrelin. Leptin fortæller hjernen hvor meget fedt du har på kroppen, grehlin fortæller hjernen hvor fyldt din mave er. Ved at sove dårligt sørger du for, at din hjerne ikke modtager de signaler den skal bruge, for effektivt at regulere kroppens vægt.

Vægttab og vægtstigning er altså i bund og grund en mental proces. Af denne grund er hypnose for vægttab en rigtig god idé. For at sikre at hypnosen er effektiv, er der tre trin man selv kan tage: skær ned på sukker, drik hvis du er tørstig og sørg for at få rigelig søvn.

Fredholm Hypnose
Prinsessegade 9
1442 København K
Tlf: 24 24 28 12