Hvordan rødvin kan hjælpe dig til et bedre helbred

roedvinRødvin er en elegant drik der øger din apetit og virker som smagsforstærker til måltider, såsom bøf. Men udover det og at være en alkoholholdig drik, besidder rødvine mange sundhedsmæssige fordele, som helt sikkert vil være et plus i dine overvejelser ved det næste måltid hvor vin hører til.

De mest populære fordele ved rødvin er drikkens bidrag til at sænke risikoen for hjertesygdomme og kræft. Derudover sænker den også kolesterol, som er dårligt for ens helbred. Når man vælger at drikke et glas rødvin til sin røde bøf, så har det stort set ingen effekt på ens kolesterol da rødvinen opvejer kolesterolet i bøffen. Det skal dog ikke overdrives, da dette ikke vil virke ved overdreven indtagelse af kød. Resveratrol er et stof der findes i rødvin der forhindrer blodpropper, som hjælper til at forhindre et evt. slagtilfælde. Stoffet er også tit diskuteret ved vægttab. Folk der har været på slankekure og haft daglige doser af resveratrol har oplevet dokumenteret vægttab. Mennesker der lider af gigt, kan drikke rødvin for at lindre deres smerter, hvis det indtages sammen med en ordentlig kost.

Folk der drikker rødvin dagligt i de rigtige mængder, såsom mange mennesker i europa, har en længere levetid end folk der ikke drikker rødvin og man er mindre tilbøjelig til at få degenerative sygdomme såsom demens og Alzheimers. Får du helt lyst til, at drikke et glas rødvin? Så klik forbi Smallevine og find en vin til netop din smag nu.

Der er flere sundhedsmæssige fordele af røde destillerede druer og det er helt sikkert en fordel specielt til denne generation, der er tilbøjelig til livsstilssygdomme.

Druens vitamin -og mineralindhold bør ikke tages for givet, da den bidrager gevaldigt til vins sunhedsmæssige fordele. Den indeholder fluorid , jern, magnesium , mangan og fosfor.

Her er nogle af de sygdomme og sundhedsmæssige forhold , som disse mineraler hjælpe med at forhindre :

Flouride – forhindrer huller i tænderne

   Jern – forhindrer blodmangel , svaghed og nedsat immunitet

   Magnesium – forhindrer nervesystems forstyrrelser

   Mangan – forebygger svækkelse af knogler og brusk

   Fosfor – forhindrer calcium tab og tab af mineraler fra knoglerne

Det kan være let at læse dette og begynde at drikke en masse vin, men det må heller ikke misbruges, da for meget rødvin også har sine negative sider. Det er en alkoholisk drik og er derved vanedannende, hvilket går det til et foretrukkent middel ved alkoholikere. Overdrevet brug kan føre til mange uønskede virkninger på kroppen. Det anbefales ikke at drikke vin ofte, men ved indtagelse med måde kan man opnå de ønskede sundhedsmæssige fordele.