At gå til tandlægen for smerte i visdomstanden

Det er noget som mange voksne kommer til at gøre i løbet af deres 20’ere. Udvoksende visdomstænder passer ikke altid ind i strukturen af det allerede frem groede tænder. Når visdomstænderne så begynder at gro frem i en mund der allerede mangler plads, så kan det forårsage en stor del smerte. Hvis du føler smerte, så bør du går til tandlægen for at finde ud af om tind visdomstand skal fjernes eller ej. Han vil sikkert tage nogle røntgensyns billeder, for at se hvilken vinkel tanden vokser frem i, hvor meget plads den har og se om der er risiko for infektioner. Hvis tandlægen siger det er nødvendig at fjerne tanden, så er det bedst at få det gjort snarest muligt.

tandlægeudstyr

Anbefalinger

Der er flere forskellige faktorer der afgøre om en tand skal tages ud eller ej,her er 4 af de mest almindelige tegn. Hvis en tand sidder under gummerne, skal den tages ud. Eller hvis den kun er groet halvt ud, kan det os være den skal tages ud. Hvis der begynder at komme cyster omkring tanden eller hvis tanden gror ud fra en meget skæv vinkel så skal den også fjernes via en operation. Din tandlæge vil kigge på dine tænder, se hvor ondt du har i tænderne og prøve at finde den bedste løsning ud fra disse faktorer.

Udtrækning

tandlaege-tandudtraekning

Hvis din tandlæge finder nogle problemer som kan løses ved at trække tanden ud, så er det oftest denne løsning han vælger. Selvom det er meget normalt at trække visdomstænder ud, så er det stadig en operation og det er noget du skal være forberedt på. Men hvis tanden skal ud, så er der ikke mange alternativer. Hvis tanden ikke bliver fjernet kan man resikere at få rigtig mange vedvarende problemer som følge af den dårlige tand, som sikkert vil plage en resten af livet. Ligemeget og du skal have en eller flere tænder trukket ud, kan man vælge at komme under lokal eller generel bedøvelse. Hvis tanden sidder under tandkødet, så er operationen typisk mere kompleks.

Sunde visdomstænder

Det kan selfølgelig være at man har ondt i tænderne af den simple årsag, at visdomstænderne er ved at gro ud, og ikke andet. Det kan være du har glemt hvordan det følels fordi sidste det skete var du barn. Hvis dine tænder er sunde og gror uden problemer, så kan det alligevel være din tandlæge anbefaler at få dem fjernet. Det er fordi vidsomstænder kan være meget svære at børste og holde rene, derfor er de meget udsatte for huller.

Har du problemer med dine visdomstænder og bor du i Køge? Så klik forbi Tandlægehuset Køge – de har hjulpet mange af mine venner med deres tænder og gjort dem smertefri igen:)