tandimplantat

Hvorfor er det en god ide at vælge et tandimplantat?

Hvis du gerne vil have det der smukke smil, som du har gået og drømt om hele tiden, men du går og mangler en tand, er der forskellige muligheder, du kan gøre brug af, som alle har sine fordele, men også sine ulemper. De to mest populære løsninger, når det kommer til at erstatte en manglende tand er enten at gøre brug af implantater eller i stedet gøre brug af en tandprotese.

 

Hvad er forskellen? En tandprotese er ikke permanent, mens et tandimplantat er. Sidstnævnte skrues op i kæben, så det hele siddet godt og grundigt fast, og der ikke er noget, der rokker sig ud ad stedet. Det vil også betyde, at du kommer under lokalbedøvelse, når du skal have skruen sat op, og der bliver så boret i din knogle. Når dette har fået tid til at hele, og kæbe og tandkød endnu en gang har genvundet sin styrke, vil der blive placeret en krone på skruen, som kommer til at se ud som og føles som alle dine andre tænder.

 

Du vil selvfølgelig skulle igennem en samtale med tandlægen inden, at du får sat et implantat op, og det vil kun kunne udføres, hvis der er tilstrækkelig med knogle til at klare presset. Hvis ikke det er tilfældet, kan det være nødvendigt at få tilført mere knogle. Hvis du gerne vil have din tidligere følelse tilbage, og du ikke vil skulle være irriteret af en manglende tand, er et tandimplantat en god løsning. Her får du et par yderligere grunde til, at du kan overveje det.

 

Det vil være med til at bevare din knogle. Du har en vis kraft i din kæbe. Hvis ikke du bruger din kæbe, vil det selvfølgelig også betyde, at knoglen ender med at blive svagere. Hvis du mangler en tand, vil der ikke være det samme tryk på kæben, og den vil gå hen og blive svagere på det område. Trykket vil derimod blive flyttet over på de andre tænder. Hvis kæben svækkes, kan det også betyde, at de andre tænder begynder at flytte sig en smule.

 

Det er med til at bevare de tænder, som du allerede har i munden. Med normale proteser vil der være behov for, at de nuværende tænder støtter op om protesen. Med et implantat er det ikke nødvendigt.

 

Det er mere behageligt. De er mere stabile, og de vil føles som en normal tand. Du vil ikke blive irriteret, når du skal tygge eller tale.

 

De er lette at vedligeholde, og hvis de vedligeholdes ordentligt, så kan de vare hele livet.

 

Tandlægerne Kold
Bryggergade 10
7400 Herning
Telefon nummer: 97 12 03 99